Yine, Yeni, Yenidenn!!!

by 17:09 0 yorum

1. Mersin (Tantuni, Anamur Muzu, Cezerye)

Öncelikle Neden Mersin?

Türkiye'de Hatay'da oturduğumuzdan dolayı ne zaman ailecek Ege yada Antalya tatiline çıksak geçtiğimiz bir şehir Mersin. Açıkçası yemeklerine aşırı derecede öldüğüm bir yer değil Mersin aynı şekilde plajlarını da çok sevdiğim söylenemez yani anlaşılacağı üzere maalesef aslında Mersinle yıldızım çok barışmadı bir türlü. Fakat bütün bunları bir kenara bırakıp her gittiğimde mutlaka yediğim, yerinde güzel olan Mersin'in güzellikleri tantuni, Anamur muzu ve cezeryeyi anlatacağım bu yazımda. Keyifli okumalar.
Bu fotoğrafta baya bir güzel çıkmış Mersin beni dışlarcasına :) 




Acıktırdı beee

.Tantuni 

Mersin desem direkt vereceğiniz ilk tepki tabi ki Tantunidir ve yıllar boyuncada eminim ki bu şekilde anılmaya devam edecektir Mersin. Tantuni Mersinde şurda yenilmelidir kesinlikle dediğim bir yer yok öncelikle çünkü her yediğim mekanda tantuni farklı bir tat bıraktı ağzımda, yahu et aşığı olduğumdan mı yoksa gerçekten çok mu güzel bilmiyorum ama tantuni gerçekten çok güzel bi yemek, çok lezzetli, ağzımda eriyor resmen her yediğimde ve bir porsiyon kesinlikle yetmiyor yediğiniz zaman. Özetle bir gün yolunuz Mersine düşerse ve tantuni yemeden giderseniz gerçekten utanın bence ayıp ayıp :). (dipnot: kesinlikle tantuniyi yoğurtlu yiyin, değerli bir öneridir ;) )

Anamur Muzu 

Mersin denilince aklıma öncelikle Antalya - Mersin yolu ve virajlar gelir. O virajların en tatlı noktası ise Anamurda yiyebileceğiniz, tatlı, küçücük, şirin muzumuzdur. Anamur muzu boyutuyla bildiğiniz muzların yarısı kadardır, ama tadı baldır bal. İnanılmaz derecede tatlı ve ağızda eriyen bir muzdur bu muzumuz, insanın yedikçe yiyesi gelir 3-4 tane rahat yenir. Kısacası, Anamurdaysanız hemen gidin bir kaç kilo muz alın ve bu lezzeti tatmayan sevdiklerinize tattırın derim.

Cezerye

Geldik cezeryeyeeee, efendim cezerye dediğimiz şey bir çeşit tatlıdır ve söylenenlere göre fazlasıyla yararlı, sağlıklıdır. Bende kesinlikle bu görüşteyim çünkü içinde yok yok denilebilir. Fıstıklı ve fındıklı cezeryeyi denedim ikiside çok güzeldi ve tatlı ihtiyacınızı anında karşılayabilecek seviyede, yemediyseniz, denemediyseniz sizi hemen Mersine cezerye yemeye davet ediyorum :). 


2. Trabzon ( Akçaabat Köftesi)

Öncelikle Neden Trabzon?

Karadeniz turları ailemizin bir geleneği gibi oldu artık , 3-4 yılda bir Karadeniz turuna çıkıyoruz ailecek e tabi Karadeniz denilincede tabi ki akla ilk gelen şehirlerden Trabzon anlatılmazsa olmaz.

Akçaabat Köftesi 

Sevgili okurlar bu köfte, gerçekten köftenin tam olarak tanımı olmalı. Yine et aşkım belki beni etkiliyor bilmiyorum ama, Trabzonda deniz kenarında bir mekanda oturup yediğimiz o Akçaabat köftesi aklımdan hiç gitmiyor. Tadı, ağızda parçalanması, görünüşüyle gerçek bir köftedir Akçaabat köftesi, denemeyenlerin köfte yediğini iddia etmemeleri gerek. Lütfen Trabzonda deniz manzarasında Akçaabat köfte lezzeti yaşayın, kaçırmayın bu lezzeti derim ben.



Bugünlük bu kadar umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir, herkese iyi okumalar takipte kalın ! :)
 Sevgilerle Buğra SEVİNDİK

Unknown

Developer

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

0 yorum:

Yorum Gönder